Co to je: Výzkumný tým z National University of Singapore nedávno přišel na způsob, jak „teleportovat“ chuť nápoje pomocí elektrod. Tým nejdříve umístí senzory pH a RGB do sklenice s limonádou, tímto zjistí její kyselost a barvu. Data se pošlou do počítače, který naprogramuje odpovídající barvu nápoje a kyselost elektrod. Pomocí Bluetooth se pak tato data pošlou do přístroje (sklenice) s obyčejnou vodou. Přístroj v dolní části používá LED napodobující barvu limonády a elektrody kolem okraje sklenice posílají do jazyku pulsy, vyvolávající kyselou chuť.
Dopad: Prozatím ještě nelze napodobit sladkou chuť či simulovat tu správnou vůni limonády, výzkumníci ale věří, že i to se brzy podaří. Tento projekt by mohl umožnit sdílení virtuálně ochucených nápojů po celém světě. Na rozdíl od umělých sladidel či cukrem slazených nápojů by digitalně ochucená voda měla velký přínos pro naše zdraví.
Originální článek